Cont Bilete Online
arrow
palat-circle
palat-circle

Catedral-Romanian Creative Week (20.05- 21.05)

Info: 20.05 - 21.05

VINERI, 20 MAI ORA 15:00
SÂMBĂTĂ, 21 MAI ORA 15:00

Grădina Palas

179 RON

Spectacolul s-a terminat pe data de 21 mai 2022

Vineri 20 Mai și Sâmbătă 21 Mai

Romanian Creative Week (RCW) anunță una dintre surprizelepregătite pentru cea de-a doua ediție, programată la Iași în perioada 20 – 30 mai 2022: CATEDRAL, cu un line-up curatoriatde Summer Well, eveniment care îmbină muzica și artele vizuale.

Găzduit de Grădinile Palas din capitala Moldovei, CATEDRAL, organizat de Catedral Music Fest în cadrul RCW, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, este programat în zilele de 20 mai și 21 mai. Show-urile se vor desfășura pe o scenă impresionantă, proiectată de o echipă de artiști îndrumați de Andrei Cozlac, distins de UNITER cu două premii pentru video mapping, în 2020 și în 2022.

Chiar de la prima ediție, CATEDRAL va aduce nume celebre din industria muzicii românești și internaționale. Trupa Milky Chance, cu aproape 10 milioane de ascultărori, lunar, doar pe Spotify și sute de milioane pe YouTube, și-a anunțat deja prezența la CATEDRAL. Câteva dintre melodiile care au adunat, împreună, peste un miliard de accesări pe internet, fiind cunoscute de fanii din întreaga lume, sunt Stolen Dance, Down by the river și Flashed junk mind.

Un alt nume care va fi prezent pe scena CATEDRAL este cântăreața iraniană Sevdaliza, care a atins, cu piesele ei, milioane de accesări pe YouTube și pe Spotify, susținând spectacole pe întreg mapamondul. Human, Shabrang, Bluecid și That other girl sunt doar câteva dintre proiectele muzicale ale ei.  

Pe lista artiștilor care au confirmat participarea la CATEDRAL este și solista basarabeancă Alexandrina, care a câștigat o popularitate impresionantă în România, în ultimii ani, urcând pe primele locuri ale topurilor de muzică, încă din 2006. Trei ani mai târziu, în 2009, a lansat primul ei album, „Om de lut.

Trupa românească Moonlight Breakfast, stabilită în Austria, va încânta publicul de la CATEDRAL. Renumiți pentru muzica lor care îmbină genurile soul, electro, beat, nu-jazz și swing, MoonlightBreakfast a ajuns deja la milioane de fani din întreaga lume cu piese ca Summer, No more, My baby și Hello.

Un alt nume care va veni la CATEDRAL este Dimitri’s Bats, truparomânească formată din Radu Osaciuc, Marius Acsintoaie, Cristian Drîmbă, Andrei Costache și Andrei Drăgușanu. Formația a devenit cunoscută pentru muzica sa alternativă, cu influențe rock, pop, hip-hop, dar și specifice muzicii electronice.

Zimbru, o formație indie-rock din Cluj-Napoca, ale cărei piese sunt îmbinate cu stilul punk și cu influențe din muzica synth-pop a anilor ’80, va veni, de asemenea, la CATEDRAL. Alte nume importante din lumea muzicală românească și de peste hotare, care vor participa la evenimentul de la Iași, vor fi anunțate de organizatori, în următoarea perioadă.

 

Abonează-te la newsletter

Aflați detalii despre cele mai noi evenimente!